Informații și Asistență

Bine ați venit pe site-ul Comunității Wellbeing un spațiu de bunăstare creat de 14 organizații de caritate pentru sănătate mintală și bunăstare din Irlanda de Nord.

Acest hub online reunește o serie de informații, ghiduri de auto-ajutorare și modalități de acces la ajutor și asistență.

De la sfaturi despre cum să obțineți un somn bun de noapte, sfaturi despre combaterea stresului la locul de muncă sau a îngrijorărilor legate de bani, până la informații despre unde să găsiți banca locală de alimente sau să obțineți sprijin pentru locuințe. Community Wellbeing Hub este aici pentru a se asigura că obțineți resurse de informații utile pentru sănătatea mintală și bunăstarea dumneavoastră.

Continuați să citiți pentru a vă explica cum să navigați în Hub-ul Comunității Wellbeing.

Videó fordítás

Browsealoud

Community Wellbeing Hub vine cu Browsealoud. Acesta este un instrument care vă ajută să traduceți paginile în propria limbă. Pentru a începe, selectați cercul portocaliu din partea dreaptă jos a ecranului. Când faceți clic pe buton, un meniu va apărea în partea de sus a paginii.

Patru pictograme spre dreapta veți vedea această imagine:

Apoi, puteți selecta limba dumneavoastră dintr-un meniu derulant.

După ce ați selectat limba, site-ul va fi tradus automat în limba dumneavoastră.

S-ar putea să existe greșeli, dar sperăm că vă va ajuta să obțineți informații în limba dvs.

Faceți 5 pași pentru bunăstare

Faceți 5 pași pentru bunăstare

Cei mai mulți dintre noi știu când suntem sănătoși din punct de vedere mental și fizic, dar uneori avem nevoie de puțin sprijin suplimentar pentru a ne menține sănătoși.

Există cinci pași simpli pentru a vă ajuta să vă mențineți și să vă îmbunătățiți bunăstarea. Încercați să îi faceți în viața de zi cu zi – gândiți-vă la ei ca la „cinci pe zi” pentru bunăstare.

 

Conectați-vă

Conectați-vă cu oamenii din jurul vostru: familie, prieteni, colegi și vecini acasă, la serviciu, la școală sau în comunitatea locală. Gândiți-vă la aceste relații ca la pietrele de temelie ale vieții voastre și petreceți timp dezvoltându-le. Construirea acestor conexiuni vă va sprijini și vă va îmbogăți în fiecare zi.

 

Fiți activ

Duceți-vă la o plimbare sau alergați, mergeți cu bicicleta, jucați un joc, grădinăriți sau dansați. Exercițiile fizice vă fac să vă simțiți bine. Cel mai important, descoperiți o activitate fizică de care vă bucurați; una care se potrivește nivelului dumneavoastră de mobilitate și fitness.

 

Băgați de seamă

Fiți atent, cautați ceva frumos sau remarcați ceva neobișnuit. Savurați momentul, indiferent dacă vă aflați într-un autobuz sau într-un taxi, mâncați prânzul sau vorbiți cu prietenii. Fiți conștienți de lumea din jurul vostru și de ceea ce simțiți. Reflectarea asupra dumneavoastră vă va ajuta să apreciați ceea ce contează pentru dumneavoastră.

 

Continuați să învățați

Să nu vă fie frică să încercați ceva nou, să redescoperiți o pasiune veche sau să vă înscrieți la un curs. Asumați-vă o responsabilitate diferită, reparați o bicicletă, învațați să cântați la un instrument sau cum să gătiți mâncarea preferată. Stabiliți o provocare de care vă veți bucura. Învățarea lucrurilor noi vă va face mai încrezători, precum și distracția de a le face.

 

Dăruiți

Faceți ceva frumos pentru un prieten sau un străin, mulțumiți cuiva, zâmbiți, oferiți-vă voluntar timpul sau luați în considerare aderarea la un grup comunitar. Priviți atât afară, cât și înăuntru. Văzându-vă pe voi înșivă și fericirea voastră legată de comunitatea mai largă poate fi incredibil de plină de satisfacții și va crea legături cu oamenii din jurul vostru.

 

Am creat o listă de activități cu cost redus sau gratuite pe care le puteți face pentru a face Take 5 în rutina zilnică> > https://communitywellbeing.info/take-5-steps-to-wellbeing/

 

Rasism și Sănătate Mintală

Dacă sănătatea dumneavoastră mintală este afectată de rasism, vă putem ajuta

Rasismul are un efect negativ asupra sănătății mintale a oamenilor pe care îi atinge. Cei care se confruntă cu rasismul pot experimenta traume, anxietate și depresie și le este greu să obțină ajutor.

Această pagină oferă îndrumări privind sprijinul disponibil pentru persoanele afectate de rasism, islamofobie și alte forme de discriminare bazate pe rasă, religie sau etnie.

Sentimente și experiențe dificile

Organizația soră Inspiregement, Mind, a descris modul în care rasismul poate avea un impact asupra sănătății mintale.

Citiți mai departe pentru mai multe informații.

Rasismul vă poate face să vă simțiți:

  • nedorit, singur sau izolat. Mai ales dacă oamenii sau organizaţiile au spus sau au sugerat că dumneavoastră nu aparțineți.
  • neliniştit, fricos şi nesigur. S-ar putea să vă faceți griji cu privire la modul în care oamenii vă vor percepe și trata. S-ar putea să vă simțiți vizibil diferit și vulnerabil atunci când vă aflați în jurul multor oameni de o rasă diferită. Puteți petrece timp gândindu-vă la modul în care vă veți proteja înainte de a intra în anumite locuri.
  • Supărat sau frustrat. În special dacă sunteți tratat nedrept și vă simțiți neputincios să controlați acest lucru.
  • Toate tipurile de rasism pot contribui la stres. Acest lucru poate include evenimente cum ar fi abuzul brusc, neașteptat de la o altă persoană. Dar poate fi, de asemenea, un impact pe termen mai lung de a face față la microagresiuni regulate. Sau din efectele continue ale rasismului sistemic asupra vieții dumneavoastră.
  • Neobişnuit şi ciudat. Mai ales dacă oamenii evidențiază, batjocoresc sau critică lucruri care sunt ‘diferite’ despre dumneavoastră. Acest proces de a vă face să vă simțiți ca și cum nu vă potriviți cu ceea ce societatea consideră normal este uneori numit ‘othering’.
  • Confuz sau nesigur dacă ați experimentat rasismul. Acest lucru este valabil mai ales dacă alții ignoră sau neagă experiențele dumneavoastră. Vă poate face să vă puneți la îndoială realitatea. Acest lucru este uneori menționat ca gaslighting rasial.
  • Forțat să suprimați cum vă simțiți. Puteți realiza că nu puteți arăta sau chiar demonstra pe deplin răspunsurile naturale la lucruri. Pentru a evita mai multe abuzuri și pentru a vă menține în siguranță, s-ar putea să simțiți că nu trebuie să reacționați la rasism. Acest lucru vă poate lăsa să vă simțiți amorțit sau poate însemna că experiența rămâne cu dumneavoastră pentru o lungă perioadă de timp.
  • Copleşit sau uzat. Este posibil să întâlniți rasismul în mod regulat. Acest lucru poate avea un efect cumulativ asupra sănătății mintale. Vă simțiți înconjurat de rasism.

Experiențele rasismului sunt personale pentru dumneavoastră și se intersectează cu mulți alți factori. Solicitarea de ajutor poate fi un pas important spre îmbunătățirea sănătății mintale.

 

Obținerea de informații și sfaturi

Aveți dreptul să fiți și să vă simțiți în siguranță în comunitatea dumneavoastră. De asemenea, aveți dreptul de a vă desfășura activitățile obișnuite, zilnice. Nimeni nu are voie să vă trateze rău din cauza a cine sunteți sau cine cred că sunteți. Dacă sunteți intimidat, amenințat sau atacat din cauza rasei, etniei sau religiei dumneavoastră, trebuie să contactați poliția la 101 (pentru non-urgențe) sau 999 (pentru situații de urgență).

Serviciul de Avocatură pentru toți este disponibil tuturor persoanelor din Irlanda de Nord cu vârsta de 18 ani și peste. Telefoanele și webchatul sunt deschise de la 10:00 am la 4:00 pm, de luni până vineri. Pentru a intra în contact cu Avocatură pentru toți:

Sunați-ne gratuit la:

0808 189 0036

Trimiteți-ne un e-mail la:

hello@inspirewellbeing.org

Vorbiți cu noi prin intermediul webchat-ului nostru:

Doar faceți clic pe pictograma de chat de mai jos.

Alte informații utile

Serviciul de Poliție al Irlandei de Nord a prezentat sfaturi referitoare la infracțiunile motivate de ură și la modul de raportare a acestora pe site-ul său web. Click aici pentru mai multe informații.

S-ar putea să fiți epuizat de tot ceea ce se întâmplă chiar acum. Prin urmare, este important să vă protejați sănătatea mintală dacă vă simțiți consumați de vești proaste. Avem multe aici pentru a vă ajuta să faceți acest lucru.

Mintea are resurse foarte detaliate în ceea ce privește sănătatea mintală și rasismul. Acestea includ o serie de definiții ale termenilor relevanți.

Jigsaw, o organizație de caritate pentru copii și tineri, a creat un set de instrumente utile de auto-ajutorare, conceput pentru cei cu vârste cuprinse între 12 și 25 de ani care se ocupă de efectele rasismului. Acest lucru este disponibil aici.

Centrul de Sănătate Mintală are câteva articole interesante despre rasă și sănătate mintală pe care le puteți citi aici.